Protetika

Protetika

Esthesia.czSlužbyStomatologie › Protetika

Úkolem protetiky je nahradit chybějící zub či skupinu zubů, které byly poškozené zubním kazem či úrazem. Díky moderní stomatologii a kvalitních náhradách se nebudete muset bát rozdávat své úsměvy. Náš profesionální stomatologický tým vždy hledá nejlepší řešení s citlivým a individuálním ohledem na každého klienta.

 

O ošetření


Nabízíme 4 způsoby náhrady zubu či skupiny zubů.

  • 1. Keramická faseta (preparační i bezpreparační)

    Faseta je tenký plátek keramiky, připevněný na viditelné části zubu po celé jeho ploše. Je to vlastně taková “nová karosérie zubu”, který může esteticky zlepšit tvar nebo barvu u jednoho zubu, případně upravit celý úsměv. Běžně se dělají dva různé typy faset. Při aplikaci bezpreparačních faset není nutné zub obrušovat. Krásně drží a pro svou šetrnost i perfektní vzhled jsou oblíbenější. Při aplikaci preparačních faset je třeba před aplikací fasety jemně obrousit. Jejich použití dnes již není, díky prvnímu typu, tak časté. Ze zdravotních důvodů je však u některých klientů třeba volit tuto metodu.

    Výroba faset trvá přibližně 1-2 týdny a jejich připevnění proběhne během jedné návštěvy u stomatologa. Fasety dokáží proměnit úsměv doslova během několika hodin a to jak barevně, tak i tvarově. Jsou ideálním estetickým řešením pro všechny, kteří chtějí mít krásné zuby při komunikaci i úsměvech. Tuto metodu volí mnoho hollywoodských idolů.

  • 2. Korunka (fixní náhrada zubu)

    Zubní korunka

    Korunka je náhrada vrchní části zubu. Nasazuje se buďto na "pahýl" vlastního zubu nebo na implantát. Korunka je vytvořena v laboratoři a je zcela funkčně i esteticky plnohodnotnou náhradou zubu. Můžete si vybrat mezi korunkou celokeramickou nebo metalokeramickou. Pro lepší vzhled vždy doporučujeme korunky celokeramické. Z našich zkušeností se pro ně klienti často rozhodují později – po tom, co u metalokeramické zjistí, že použitý kov nevypadá v dutině ústní hezky. Celokeramické korunky jsou sice cenově náročnější, ale cena odpovídá kvalitě materiálu takové korunky, se kterou budete spokojeni roky. Můžete si být jisti, že tato korunka bude opravdu zcela k nerozeznání od vašich zubů. Korunka se fixuje napevno a nijak vás neomezuje.

    Výroba korunky trvá přibližně týden až dva a do doby jejího nasazení nosíte dočasnou korunku. Korunka je řešením pro chybějící zuby, ale se zachováním vlastního kořene zubu, který korunku pevně drží v dutině ústní.

  • 3. Můstek (fixní náhrada zubu)

    Protetický můstek

    Pokud chce stomatolog nahradit chybějící zub jiným způsobem než implantátem, zvolí fixní můstek, tedy takovou zubní náhradu, která je pevně nalepená na dva okolní obroušené zuby, mezi kterými je volný prostor. Můstek překlenuje právě tuto mezeru z jednoho zubu na druhý a umožní tak nasazení několika korunek vedle sebe. Životnost můstků je stejná jako u korunek a důležitá je důsledná dentální hygiena, jelikož i pod můstkem, kde je prostor, se uchycují bakterie. Můstek je barevně i tvarově vyrobený tak, aby byl totožný s vlastními zuby. Můstek je fixně připevněný k zubům, nelze jej tedy vyndat.

  • 4. Protéza – celková nebo snímatelná náhrada

    Protetika

    Jako provizorní a někdy i definitivní řešení lze vyrobit snímací pryskyřičnou náhradu, která nahrazuje větší počet chybějících zubů, případně nahrazuje ztrátu všech zubů. V dnešní době se již tak často nevyužívá, protože chybějící zuby se nahrazují můstky nebo implantáty v kombinaci s můstky. Jsou ale i takové stavy dutiny ústní, či možnosti kosti, kdy je toto řešení nejlepší metodou.


Objednat

Jsem vhodným kandidátem?


Pokud právě řešíte ztrátu jednoho či více zubů, nebojte se, že se přestanete smát. Objednejte se k nám na konzultaci a najdeme to nejvhodnější řešení, právě pro Vás.

Doba zotavení


Doba zotavení je individuální a odvíjí se od zvolené metody a zdravotního stavu každého klienta. Klient je seznámen s možnými postupy ošetření při vstupním pohovoru u ošetřujícího lékaře.

 Ceník


PROTETIKA
Inlay keramická keramická dostavba, která přesně nahrazuje různě velkou 6 900 Kč Objednat
Overlay keramická keramická dostavba, která přesně nahrazuje různě velkou 8 490 Kč Objednat
Nacementování protetické práce - variolink 750 Kč Objednat
Nacementování protetické práce - gic 490 Kč Objednat
Korunka celokeramická - zirconium 11 900 Kč Objednat
Korunka metalokeramická 7 750 Kč Objednat
Člen metalokeramický 5 090 Kč Objednat
Člen celokeramický 7 450 Kč Objednat
Attachment 1 pár patrice + matrice či díl k implantátu 5 230 Kč Objednat
Sejmutí pilíř. konstrukce 1 zub 800 Kč Objednat
Provizorní korunka zhotovená razidlem - ordinace 1 500 Kč Objednat
Konzultace s podologem 600 Kč Objednat

 


Líbil se vám tento příspěvek? Můžete ho také sdílet!
Sdílet na Facebooku ›

Tuto péči poskytují:
objednat se ›

MDDr. Monika Olivová

primářka stomatologie

Klienti kteří zakoupili tuto službu, také využili tyto zákroky:





Nejnovější články:

Obraťte se na nás

telefonicky na čísle +420 284 680 530, +420 603 465 672, e-mailem na info@esthesia.cz nebo využijte náš formulář on-line zde pod tímto textem.

Vyžádejte si termín pro konzultace, operaci nebo léčbu. Budeme Vás kontaktovat do 24 hodin a nabídne vám termín, který vám bude nejlépe vyhovovat.

Napište nám

Odesláním formuláře souhlasíte se zásadami zpracování a ochrany osobních údajů.

Otevírací doba

Pondělí
Úterý
Středa
Čtvrtek
Pátek
8:00 až 17:00
8:00 až 19:30
8:00 až 17:00
8:00 až 19:30
9:00 až 15:00

telefon:
e-mail:
+420 603 465 672
+420 284 680 530
info@esthesia.cz

Adresa kliniky

Esthesia – klinika rodinného zdraví a krásy s.r.o.
Opletalova 1013/59, 110 00 Praha 1
mapa zde ›


Jak se k nám dostanete?
Kde u nás zaparkujete?
Způsob hrazení péče
Dárkové certifikáty

2010-2024 © Esthesia - Všechna práva vyhrazena.