Paradentóza

Paradentóza

Esthesia.czSlužbyStomatologie › Paradentóza

Zubní lékaři nám velice často opakují, že zubní hygiena je značně důležitá. My na klinice Esthesia s nimi souhlasíme. Dentální hygiena dokáže zabránit mnohým velice nepříjemným potížím a jednou z nich je právě paradentóza.

 

Paradentózu neboli nemoc parodontu (závěsného aparátu zubů), může mít i dvanáctileté dítě. Bohužel v tomto věku není nemoc snadno rozpoznatelná, dásňová tkáň se stále snaží tomuto onemocnění bránit. Pacient začátek těchto obtíží vlastně nevnímá, s paradentózou může pohodlně žít do třiceti, aniž by cokoliv tušil. Parodontitidu lze totiž odhalit pouze rentgenem. Samotného rentgenování se nemusí pacient při vyšetření bát, jelikož není nijak nepříjemné ani bolestivé.

Jak paradentóza začíná a proč vzniká? Názor, že paradentóza je dědičná, je rozhodně mýtus. Toto onemocnění způsobují bakterie, které se v ústech množí kvůli špatné technice čištění zubů. Bakterie se poté usazují kolem zubu a to je začátek paradentózy. Je tedy opravdu důležité dbát na zubní hygienu již od útlého věku dítěte! Díky pravidelným návštěvám zubní hygieny, které by měly probíhat každé tři měsíce, sobě i svým dětem do budoucna ušetříte mnoho nepříjemných zážitků.

Paradentóza


Objednat

JSEM VHODNÝ KANDIDÁT?


Pokud se paradentóza zanedbá, tak zánět bude provázet zarudnutí a otok dásní, zvýšená citlivost a také krvácení dásní. Později se mohou objevit další nepříjemné pocity, jako například trnutí, brnění u zubů, bolest při kousání tvrdší stravy. Krvácení nemusí být ani výrazné, již drobné krvácení znamená potíže a je vhodné navštívit svého stomatologa a nechat si chrup zkontrolovat. Zubní lékař vám případně doporučí podstoupit profesionální čištění či edukaci ohledně každodenní zubní hygieny.

Chronický zánět dásní je příznakem parodontitidy, hlavním symptomem jsou ale parodontální choboty. To jsou štěrbiny, které vznikají mezi dásní a zubem kvůli činnosti bakterií, které žijí v zubním plaku. V chobotech je poté ideální prostředí pro množení bakterií. Právě při nedostatečné zubní hygieně a v případě, že se tento stav neléčí, paradentóza postupuje. Na rentgenovém snímku je pak u pokročilé pardontitidy patrný úbytek kosti zubního lůžka, s jeho postupným ubýváním se objevuje další příznak a to viklavost zubů. V případě neléčení se pacient může dostat, až k poslednímu stádiu a to, že se zuby uvolní a vypadají. Proto je velice důležité navštívit stomatologa při sebemenším krvácení dásní či zvýšené citlivosti zubů.

O OŠETŘENÍ


Ošetření má dvě varianty. První možností je, že hloubkové čištění proběhne operativně, kdy se uvolní dáseň, vše se vyčistí a poté zašije. Druhou, častější možností je „uzavřená kyretáž“, v tomto případě se nástroj k čištění zasune podél zubu do chobotu a místo se vyčistí. U obou ošetření aplikujeme lokální anestezii pro vaše pohodlí během celého zákroku. Ošetření celého chrupu trvá standardně 2 hodiny.


Objednat

PO OŠETŘENÍ


Po ošetření je velice důležitý správný čistící režim. Na klinice Esthesia učíme klienty správnou techniku čistění zubů a během pravidelných návštěv dentální hygienistky kontrolujeme stav vašeho chrupu. Důležité je nezanedbávat čištění zubů mezizubními kartáčky.

Je tedy patrné, že profesionální zubní hygiena není výmyslem lékařů, ale velice důležitý krok, k udržení vašich zubů v perfektním stavu.


Líbil se vám tento příspěvek? Můžete ho také sdílet!
Sdílet na Facebooku ›

Tuto péči poskytují:

Klienti kteří zakoupili tuto službu, také využili tyto zákroky:





Nejnovější články:

Obraťte se na nás

telefonicky na čísle +420 284 680 530, +420 603 465 672, e-mailem na info@esthesia.cz nebo využijte náš formulář on-line zde pod tímto textem.

Vyžádejte si termín pro konzultace, operaci nebo léčbu. Budeme Vás kontaktovat do 24 hodin a nabídne vám termín, který vám bude nejlépe vyhovovat.

Napište nám

Odesláním formuláře souhlasíte se zásadami zpracování a ochrany osobních údajů.

Otevírací doba

Pondělí
Úterý
Středa
Čtvrtek
Pátek
8:00 až 17:00
8:00 až 19:30
8:00 až 17:00
8:00 až 19:30
9:00 až 15:00

telefon:
e-mail:
+420 603 465 672
+420 284 680 530
info@esthesia.cz

Adresa kliniky

Esthesia – klinika rodinného zdraví a krásy s.r.o.
Opletalova 1013/59, 110 00 Praha 1
mapa zde ›


Jak se k nám dostanete?
Kde u nás zaparkujete?
Způsob hrazení péče
Dárkové certifikáty

2010-2024 © Esthesia - Všechna práva vyhrazena.